Srbija, odštekana, nora in zabavna. Nepozabna. Leta 2012 sem dobil priložnost učiti smučanje v Srbiji, v prenovljenem smučarskem središču na Stari Planini. Smučarska šola, Snow Sports Academy, deluje pod okriljem Slovencev, poleg šole pa ponujajo tudi rentanje in servis smučarske opreme. V šoli dela približno 15 učiteljev, od tega sta bila 2 Slovenca, ostali Srbi. Prišel sem na 3 dnevni obisk s šefom šole. Hitro pa sem dobil delovno uniformo, smuči in fanta za 2 uri učenje, nato še dve uri, še ena ura učenja,… in hitro mi je postalo jasno, da to ne bo 3 dnevni dopust ampak “delo”. Prijetno delo. Po treh dneh učenja, smeha in žuranja pa sem se odločil, da ostanem tam še dodatne 3 tedne oziroma kar do konca sezone 🙂
Bilo je zabavno, aktivno in v slogu pravih balkancev. Povabili so me tudi v ekipo za snemanje promocijskega filma za smučarski center ter za spot smučarske šole.
Izjava fanta, ki sem ga učil prvo uro: “Treneru jebo te, pa ja stvarno ne mogu.” Fant je bil prava faca. Takšne in podobne izjave so popestrile učne ure in mi dale vedeti, da je balkan res balkan.
Sezono smo zaključili s proslavo, druženjem in žurom. Povabljen je bil tudi legendarni smučar, Bojan Križaj in dobil sem čast, da ga vodim po gori. Res je pravi smučarski as.

Leave a Reply

Your email address will not be published.