Razmišljaš, da bi kupil avto?  Če se odpravljaš v Novo Zelandijo za daljši čas, se vsekakor splača. V nizki sezoni, od junija pa vse tja do septembra, lahko starega campervana kupiš za 2000-3000NZD, v septembru in kasneje pa ga lahko prodaš za 4000NZD.

.
Rentanje avtomobila. Če si na tesno z denarjem, imaš pa čas in nisi točno vezan na lokacijo, lahko poskusiš z relocated car. Agencija ti krije petrol in po potrebi stroške trajekta med S in J otokom. Tvoja naloga pa je, da ga v določenem časovnem obdobju varno pripelješ od točke A do točke B. V tem primeru je strošek najema avta 1NZD na dan. Torej vtipkaj na splet “relocated car” ali preveri na spletnih straneh večjih agencij: Jucy, Apex, Go rentals,..

.
Kampiranje. Po Novi Zelandiji imaš marsikje možnost prostega kampiranja. Pomagaj si z mobilno aplikacijo CAMPERMATE in CAMPING NZ. Te postojanke so včasih opremljene s sanitarijami in tekočo vodo, včasih pa je to le delček travnika. V tem primeru te aplikacija opozori, da je kampiranje dovoljeno za avtomobile z lastnim straniščem. Zaradi onesnaževanja je možnosti prostega kampiranja vse manj, zato poskrbi, da tam kjer se nastaniš, za sabo tudi pospraviš.
Vse več imajo nizkocenovnih kampov, ki so last države. Imenujejo se DOC kampi in stanejo 10NZD na osebo na noč. Ti kampi so opremljeni s sanitarijami in tekočo vodo. Najdeš jih po vsej Novi Zelandiji.

.
Oprema. Vse kar potrebuješ za backpackersko potovanje po Novi Zelandiji najdeš v Family store. To je veriga trgovin z rabljeno opremo. Najdeš jih v vseh večjih mestih. Posodo za kuhanje, odeje (5NZD), vzglavnike (1NZD), bunde, knjige. Cene so nizke, poleg tega pa lahko ob zaključku potovanja, vso opremo vrneš nazaj v eno izmed teh trgovin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.