NEKAJ PREVERJENIH RESNIC O JAPONSKI

.
Če želiš osvojiti dekle, je pomembna tvoja krvna skupina.
Fantje pozor. Japonke so sramežljive in otroško razigrane. A imajo v partnerstvu določene prioritete, na katere mnogi od nas ne bi nikoli pomislili.

.
1. KRVNA SKUPINA. Ja, za mnoge japonke je zelo pomembna tvoja krvna skupina. Verjamejo namreč, da krvne skupine ljudi usodno vplivajo na to, ali se bosta partnerja ujela ali ne. Ne vem točno katera krvna skupina paše h kateri ampak 0 je tista, ki je vedno dobra. Torej naslednjič, ko se boste v Tokyu hihitali s kakšnimi luštnimi Japonkami, jih le povprašajte po njihovi krvni skupini in jim za kakšen trenutek ukradite srce.

.
2. STAROST. Japonke izgledajo mlajše kot so v resnici. Po zunanjem videzu in obnašanju jim hitro pripišeš kakšnih 7 do 10 let manj. Zato dvakrat premislite predno poveste svojo starost. Kajti zelo pomembno za njih je tudi to, da si starejši od njih.

.
3. DARILA. Ko se zapleteš v romanco z Japonko in želiš to zvezo ohranjati, je pomembno, da jim kupuješ darila. Skromna in majhna. S tem jim pokažeš, da si tudi v njeni odstotnosti mislil nanjo.

 

Surove ribe in ramen, namesto pribora pa lesene palčke.
Na Japonskem so gostilne izredno majhne. Bolj podobne majhnim krčmarnicam, kjer je prostora le za nekaj miz. Vhod je ponavadi tako nizek, da se moraš ob vstopu prikloniti. Okrašeni so z rdečimi zastavicami, kar oznanjuje njihovo vero, šantizem. Ponavadi sediš na tleh in ješ s palčkami. Palčke niso stvar bolj in manj razvitih držav, so le odraz močne kulture.

.
Pa si poglejmo 10 največkrat pojedenih jedi in popitih pijač na Japonskem.

.
1. RAMEN (soja ali miso okus). V posodico dajo sojo ali miso, prelijejo z vročo vodo ter dodajo kuhane rezance, bambus, svinjino, alge in nekaj zelenjave.

.
2. DUMPLINGI. Iz testa oblikujejo majhne žepke, ki jih napolnijo z mleto svinjino in zelenjavo. Žepke kuhajo v vreli vodi ali spečejo na olju.

.
3. PORK KOTLET S CURRYEM IN RIŽEM in podobne RIŽEVE BOVLE Z JAJCEM, TOFUJEM…

.
4. SUŠI. Kos riža na katerega položijo kos sveže ribe ali hobotnice. Lahko tudi avokado ali tofu. Midva prisegava na tuno in lososa. Namesto riža lahko losos oviješ okoli kisle smetane, za podstavek pa daš kos kumare. Nujen dodatek: soja in zeleni prah.

.
5. SUŠIMI. Kosi svežega morskega mesa na solatni podlagi.

.
6. TAKOYAKI. Kroglice s hobotnico. Če nisi fun hobotnice, lahko v kroglice vstaviš kakšne druge stvari, kot so tuna, sir, paradižnik, rakce, klobasice, itd. Zmes, ki je podobna palačinkini, vliješ v poseben pekač z vdolbinami. V vsako vdolbino vstaviš sestavine po želji. Kroglice ves čas obračaš, da se enakomerno popečejo. Na koncu jih preliješ s takoyaki omako in majonezo.

.
7. HOT POT. Posoda z vročo vodo. Vanjo daš čebulo, zelje in po želji še drugo zelenjavo ter ribe in tofu. Ponavadi ti zraven postrežejo zelo tanko narezano surovo svinjino, ki jo kot fundi kuhaš sproti.

.
8. RIŽEVE KROGLICE OZ. TRIKOTNIKI. Kepa riža, ki je v sredini polnjena s tuno, lososom, japonskimi fižoli ali kakšno drugo zelenjavo. Zdrav in poceni prigrizek.

.
9. ZELENI ČAJ. Postrežejo ti ga kot zeleni prah, ki ga preliješ z vročo vodo. Zelenega čaja ne sladkajo in mu ne dodajajo mleka. Pijejo takšnega kot je.

.
10. SAKE: Toplo riževo vino, ki se nalije iz posebnega glinenega vrča v majhne glinene lončke.

 ..
Pravila so pravila pravijo. Če jih ne boš spoštoval, boš kaznovan. Mogoče dobiš zaradi tega včasih občutek, da so majhne ovčke, ki sledijo navodilom in ne pomislijo, da bi razmišljali s svojo glavo. Torej, ko si na Japonskem, spoštuj njihova pravila ali se vrni domov.

Japonci so zelo sramežljivi in tihi. Ker si s tujimi jeziki niso najbolj domači, so do tujcev še bolj sramežljivi. Tako ne bodi presenečen, če se ti bo domačin, ki ga boš nagovoril v angleščini le na hitro nasmehnil in poklonil ter odkorakal naprej. S tistimi, ki se močneje spoprijateljiš, ti bodo pokazali neizmirno mero gostoljubnosti in pomoči.

.

Raje kot na rock”n roll, prisegajo na karaoke party.
V njihovih telesih se ne pretaka žurerska kri. Imajo tempelje z zvonovi, kjer tudi za novo leto, namesto odpiranja šampanjca, molijo. Nočni lokali so polni turistov, predvsem glasnih in lepo pijanih Avstralcev. Domačini pa raje ostanejo doma ali pa zavijejo v kakšen majhen karaoke bar, kjer ob riževem vinu ali kozarcu dobrega piva zapojejo dober komad.

.

Šintoizem je religija v kateri verjamejo da je Bog povsod. Boga vidijo v vsakem človeku, roži, drevesu, kosu kruha ali kozarcu vina. Zaradi tega močno spoštujejo vsako bitje in stvar.

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.