1. Kako iz letališča do mesta (Makaty city)

Iz letališča lahko vzameš taxi ali pa se malo potrudiš in za dober prvi vtis o destinaciji preizkusiš njihove lokalne prevoze.

Taxi stane od 200php (mesto-letališče) do 800php (letališče – mesto).

Midva sva se odločila za lokalni transport in odštela 30php na osebo. Iz letališča se sprehodiš do glavne ceste (cca.100m levo), tam pa najprej zaustaviš Jeepnya, ki te zapelje do avtobusa, avtobus pa do naslednjega Jeepnya. In tako sva prispela do Makaty city.

  1. Prenočišče v Makaty city

Odločila sva se za dorm (soba s šestimi posteljami) v LOKAL GUESTHAUSU (Burgos street, Makaty city). Zelo čist in prijazen guesthouse. Sobe so velike z balkonom, široke postelje, skupni tuši in kuhinja ter wifi. Bila sva zelo zadovoljna. Najbrž tudi ena izmed najcenejših opcij za spanje v tem predelu – 400php/osebo.

  1. Kako najenostavneje po mestu

Najhitreje in najceneje se po Manili premikaš z metrojem (cca. 20php/vožnjo)

Jeepnyji stanejo 8-12php/osebo

  1. Ne spreglej

Divisoria market in nakupovalni centri – 168mol in 99mol (nekateri opozarjajo, da so ti marketi nevarni. Midva nimava nobene slabe izkušnje in sva prav uživala. Ampak za vsak slučaj pustite dragocene stvari v hotelski sobi). Iz postaje Dorotejo Jose vzamete vlak 1.

Manila bay

Kakšni dve uri od mesta je tudi jezero z vulkanom. Glede ogleda tega vulkana sva slišala različna mnenja. Baje domačini zahtevajo veliko denarja za prevoz z ladjico do vulkana.

Balot. Če želite probati to filipinsko specialiteto, kuhan jajc z račjim zarodkom, jo najlažje najdete pri stopnicah ob vstopu na železniške postaje.