Malapascula je majhen otok, obdan z belo mivko in turkizno vodo. Na otoku ni cest, so le manjše peščene ulice z majhnimi lokalnimi gostilnami in trgovinami. Vasice so skromne, ljudje živijo svoje lokalno življene. Ob glavni plaži (Bounty beach) je veliko razkošnih resortov s potapljaškimi centri. Lahko pa ob obali najdete tudi cenejše lepe bungalove. Pozor, na Malapasculi no kokosov, ker je zadnji monsun uničil vse palme.:(

 

KAKO DO MALAPASCULE

Avtobus do Maya, od tu pa ladjo do Malapascule (30min, 100-120php). Prva ladja odpluje ob 7.00, vsaka nadaljna pa, ko je polna (vsaj 10 ljudi). Zadnja ladja je ob 18.00

Priporočava, da se izognete spanju v Mayi, ker res ni primernih prenočišč. V bližini je Abba guesthouse, ki so ga vsi kritizirali, midva sva bila v Indya Liza guesthousu in ga priporočava le, če nimate kakšne druge izbire (500php/noč). J Nekateri prespijo kar na pristanišču na tleh.

Iz Maye do Cebu city lahko vzameš avtobus, ki stane 160php, vožnja traja 5-6ur. Midva sva v pristanišču vzela kombi, ki je prav tako pobiral mimoidoče, plačala sva 180php in porabila samo 3,5ure za vožnjo. Kombi je udoben, varen in s klimo.

NE SPREGLEJ

  • SNORKLJANJE

Najlepši spoti za snorkljanje so:

Coral garden (nasad koral)

Guimbitayan (potopljena japonska ladja)

  • Sprehajaj se po notranjosti otoka.
  • Izlet z ladjico: dnevni izlet z ladjico do Coral gardna in japonske potopljene ladje stane 200php in traja 2-3ure.

 

SPANJE

Mar & Ems Bamboo cottage. Sprva sva spala v bungalovih v notranjosti (čudoviti a brez pogleda na morje). 500php/noč.

Daneo bungalovi – Kasneje sva se prestavila na obalo na Bounty beach. Čudoviti bungalovi s pogledom na morje in z zajtrkom za 1000php/noč.

Priporočava tudi bungalove Mike & Disnis, na koncu obale Bounty za 600php/noč.