Spet sva tukaj, v snežnem raju. Sneg pada, takšen je kot lani. Suh in mehak, na otip kot puh. Smuči so pripravljene in komaj čakava, da se ponovno zapodiva med japonska drevesa.

Letos je lažje in še bolj zabavno. Poznava teren, poznava gozdove in veva za vse tiste »taboljše place«, ki te nikoli ne razočarajo s powdrom. Belo zlato je povsod okrog naju in na ustih se nama že riše nasmeh. Vesela sva, da sva se odločila oddelati še eno smučarsko sezono v Niseku. Spet je noro!

Raziskovanje novih krajev je vedno lepo a nič manj lepše se ni vračati v kraje, ki jih že poznaš. Poznava ljudi, imava prijatelje, japonska kultura nama postaja vedno bližja. Imava svoj najljubši onsen in veva kam se odpraviti na karaoke party. Veva kako deluje smučarska šola, veva kakšne stranke lahko pričakujeva  in zelo dobro že poznava smučarski teren. Ker sva se z veliko novimi stvarmi spoznala lani, sva letos pripravljena na globlje spoznavanje tega dela sveta. Oči so odprte, ušesa napeta, vonj naostren, brbončice so pripravljene na okušanje novih japonskih dobrot.