ZA NAMI JE ŠE ENA SMUČARSKA SEZONA

Tako je, spet je april in počasi pakirava nahrbtnike za domov. No, pot do doma je še dolga. Pred tem bova še en mesec uživala na sončku in pridno trenirala na Andamanskih otokih v Indiji.

Za nama je še ena lepa smučarska sezona na Japonskem. To leto smo videli malo več sončka kot lani, zapadlo je nekaj manj metrov snega ampak še vedno vrh glave dovolj za naše smučarske podvige.

DSC00113 (800 x 451)

Spet so se vrstili dnevi, ko smo vsako jutro dobili tistih nekaj najboljših powder ranov predno smo se odpravili na delo. Ob teh dnevih vedno razmišljam, če ima še kakšen delodajalec toliko super zadovoljnih delavcev, kot smo mi – smučarski učitelji, ki pridemo na delo z največjim nasmeškom, srček pa vriska od veselja še nekaj ur za tem.

Opravili smo nekaj vzponov s smučmi. Dejan je svojo skupino inštruktorjev, ki jih je treniral med zimsko sezono, povabil na nočni vzpon na vulkan Yotei.

DSC00135 (1024 x 577)

Tudi socialni del življenja je letos zelo pester. Junko in Yoan sta najina soseda na desni strani, na levi pa Mark. Tomoko preživi toliko časa v najini sobi, da bi ji z lahkoto podarila naziv »cimra«, v apartmaju s kuhinjo sta Patrick in Michael, ki nas kar naprej vabita na odprto kuhinjo in filmske večere. Pridružila se nam je še ena odpičena Japonka Miyuki, ki ima svojo malo obrt. Zaštrikala je kakšnih 50 kap z napisom JAPOW. Velikokrat smo se sproščali in segrevali v japonskih onsenih, nekajkrat smo se dobro opevali s karaokami, udeležila sva inštrukcij japonščine in se učila kaligrafijo (japonsko pisavo). Ikumi nas je naučila kako narediti čisto taprav suši, Judith naju je uvajala v delo v Čilah.

In kaj res ne smeva pozabiti – s Frankom in Sam sva bila v Sapporu in navijala za naše skakalce, ko so le ti osvojili prvo, drugo in tretje mesto. Naš velik transparent z napisom »SLOVENSKI ORLI« pa je Peter Prevc objavil v svojem intrvjuju ob zmagi v Sapporu. Na koncu podelitve, nam je vrgel tudi njegov šopek.

Skoki saporo

Zdaj pa domov na poroko, potem pa na »medeno delo« v Čile.:)